Vil kjøpe Aker RGI

Kjell Inge Røkke har lagt inn bud på Aker RGI og vil ta selskapet av børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke la i formiddag inn bud på konsernet. Budet er fire kroner mer per aksje enn børsverdien fredag. Budet kom gjennom Røkkes selskap TRG Europa, som er hovedaksjonær i Aker RGI.

Mindre aksjonærer har vært misfornøyd med sin stilling i konsernet, og nå tilbyr Røkke å kjøpe dem ut.

- Med bråket og støyen som har vært rundt selskapet, tror jeg selskapet er tjent med dette og at aksjonærene er tjent med at selskapet tas privat, sier Kjell Inge Røkke til NRK.

Straks Røkke kontrollerer 100 prosent av aksjene i Aker RGI, kan han forsyne seg uhemmet av en pengebinge som av mange er anslått til å være langt større enn selskapets børsverdi. I tillegg kan han gjøre dette uten å risikere kritikk fra Folketrygdfondet eller andre minoritetsaksjonærer.

Røkkes bud ligger på samme nivå som fjorårets, da han mislyktes i å få full kontroll over Aker. De store minoritetsaksjonærene vil i dag ikke si hvorvidt de kommer til å slå til på budet eller ikke:

- Vi har registrert at budet er det samme som i fjor. Den gang syntes vi ikke budet var spesielt godt. Nå vil vi selvsagt vurdere saken på nytt og gi svar før fristens utløp den 3. september, sier Folketrygdfondets Tore Lindholt til NTB. Storebrand og Vital, som også har betydelige aksjeposter, vil ikke kommentere Røkkes bud foreløpig.

(Dagbladet :på nettet/NTB)