Vil kjøpe seg ut av gjørma

Tromsø IL ønsker kunstgress på Alfheim neste år, men pengemangel kan bety en ny høst i gjørme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi trenger hjelp, sier klubbens daglige leder, Bjørn Tore Markussen, til Dagbladet.

Klubben har lenge ønsket å legge kunstunderlag på landets nordligste eliteseriearena. De gjørmete baneforholdene på de to siste kampene - som har endt med seirer over Galatasaray og Fredrikstad - har bare forsterket overbevisningen.

-  Den siste uka er det blitt fjernet 35 tonn gjørme fra matta. Problemene stammer fra Royal League, sier Bjørn Tore Markussen.

Scooterdress

I november og desember i fjor spilte TIL hjemmekamper mot IFK Göteborg og F.C. København, i mørketid og iskalde omgivelser. Dette skadet banen, og det dannet seg et gjørmelag som ikke lot seg fjerne før det nå ble vått.

-  Innsatsen de siste dagene gjør at banen nå er mye bedre drenert, men det ser jo ikke ut her. Skulle vi klare å kvalifisere oss for gruppespillet i UEFA-cupen, må vi ta en prat med fotballforbundet. For det er ikke så enkelt å arrangere gresskamper på vinterstid i Tromsø. Det bør alle skjønne - ikke bare de som tok på seg scooterdressen og så oss spille i 15 kuldegrader i fjor.

Årst: -  Må få kunst

Nå ønsker Tromsø å skifte ut matta.

-  Vi har prosjektert en kunstgressbane, og det er innhentet tilbud fra leverandørene, men vi mangler å få på plass finansieringen.

-  Vi mangler fem til sju millioner kroner, som bør være skaffet til veie innen jul. Til dette trengs hjelp fra næringsliv, sponsorer, og alle andre som brenner for at det fortsatt skal spilles toppfotball 500 kilometer nord for Polarsirkelen.

Dersom pengene kommer inn, vil det trolig bli lagt nytt dekke i løpet av tippeligapausen under VM neste sommer. Og planene får støtte i spillergruppa:

-  Det du så i dag var nok et bevis på at vi ikke kan ha naturgress som underlag her oppe. Vi er nødt til å få kunstgress, fortest mulig, sa toppscorer Ole Martin Årst til Dagbladet etter søndagens seier over Fredrikstad.