Vil kjøpe Storebrand på billigsalg?

Storebrand-ledelsen går nå langt i å antyde at strømmen av negative utspill om selskapet kan være en svertekampanje satt i scene av Svein Aasers DnB. Målet kan være å kjøpe Storebrand på billigsalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden fusjonshavariet mellom DnB og Storebrand har det vært en strøm av negative utspill og rykter omkring Storebrand. I går omtalte Finansavisen et internt notat fra meklerhuset Orkla Enskilda som regelrett slakter selskapet.

I notatet sies det at Storebrand er eksemplet på hvordan man ikke skal drive livsforsikring, kapitalforvaltning eller bankvirksomhet, og det antydes at ordet «konkurs» snart må trekkes fram.

Utspring i DnB

Informasjonsdirektør Egil Thompson i Storebrand minner om at Orkla Enskilda er DnBs nære rådgiver, og viser til at mange av de negative nyhetene om Storebrand den siste tida har utspring i DnB.

- Er dette en svertekampanje som DnB kunne tenkes å stå bak, for å redusere selskapets verdi og deretter plukke opp restene for en billig penge?

- Mange har gjort seg de samme tankene. Vi konstaterer at det har vært en masse negative innspill til mediene, som i sum er egnet til å skade Storebrand, sier Thompson til Dagbladet.

Han nøler med å legge hele ansvaret på DnB, men går likevel langt i å antyde at den tidligere forhandlingspartneren står bak:

- Hvis dette er systematisk, må målet være å skape uro og destabilitet i selskapet. Vi har ikke grunnlag for å si at det kommer fra noe spesielt hold. Men vi leser i avisene at det henvises til kilder blant annet i DnB-systemet, sier Thompson.

- Vil dere gjøre noe med dette overfor DnB?

- Får vi enda klarere formening om at dette er en kampanje, vil vi ta tak i det.

Benekter

DnB avblåste fusjonsforhandlingene med Storebrand blant annet på grunn av påståtte tapsbomber i Storebrand-eide Finansbanken.

Konserndirektør Jarl Veggan i DnB vil likevel ikke være med på at banken driver en svertekampanje mot konkurrenten Storebrand.

- Vi driver ingen kampanje, det har vi ingen interesse av. DnB eier ti prosent av aksjene i Storebrand. Derfor er vi genuint interessert i at børskursen tar seg opp og at selskapet tjener penger, sier Veggan til Dagbladet.

- Motivet kunne være å få Storebrand for en billig penge?

- Vi har lagt fusjonen bak oss, og dette er ikke noe tema i det hele tatt hos oss, sier Jarl Veggan.

Hagen til sak?

Fra før er det kjent at investoren Stein Erik Hagen vurderer å gå til søksmål mot DnB. Hagen har gjennom familieselskapet Canica og eierskapet i Steen & Strøm Invest tapt flere hundre millioner kroner på sitt Storebrand-mareritt.

- Hvis DnB har kommet med grunnløse påstander om regnskapene til Storebrand, og derigjennom har manipulert Storebrand-kursen, sier det seg selv at vi må ivareta våre aksjonærrettigheter, uttalte Hagen nylig til Dagens Næringsliv.

Også Storebrands administrasjon vurderer en rettssak mot DnB etter fusjonshavariet.

PRØVER IGJEN?</B> Rykteflommen har vært omfattende etter fusjonshavariet mellom DnB og Storebrand. Ett av ryktene vil ha det til at konsernsjef Svein Aaser ikke har gitt opp håpet om å slå sammen selskapene.