Vil kjøre ut maten gratis

De streikende transportarbeiderne tilbyr å kjøre ut lagret mat gratis til institusjonene, før den blir ødelagt. Nå blir 4000 permittert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konflikten mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) har pågått i snart to uker. Denne uka blir rundt 4000 arbeidstakere permittert på grunn av streiken, ifølge tall fra HSH.

Under sterkt press

Transportarbeiderforbundets leder Per Østvold mener motparten får stadig større problemer.

- Vi vet at grossistene taper store penger, og de vil miste store deler av maiomsetningen hvis dette fortsetter. Samtidig blir matvarer for millioner ødelagt.

- Setter det ekstra press på dere at store mengder matvarer må kastes?

- Egentlig ikke. Streik er et lovlig kampmiddel og får konsekvenser. Vi reagerer på at de kaster maten i stedet for å gi den bort til for eksempel institusjoner. Hvis de ønsket det, ville vi stått klar med dispensasjoner, og vi ville kjørt maten gratis. Dette er kynisk, sier Østvold.

Stengte matlagre

Arbeidsgiverne avviser at maten kan reddes unna fyllinga ved hjelp av dispensasjoner.

- Slikt er lett å si, men det er ikke sikkert at et tonn med bananer løser problemene ved et sykehus. Dessuten mangler det et apparat for å kjøre ut maten. Lagrene er stengt, det er ikke folk der. Den eneste måten å løse dette på, er å avblåse streiken, sier informasjonssjef Jarle Hammerstad i NSH.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.