Vil klone 200 mennesker

Et forskerteam planlegger å klone inntil 200 mennesker, melder CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele skal annonseres under en konferanse om kloning i Washington opplyser doktor Panos Zavos til CNN. Han opplyser også at den italienske legen Severino Antinori skal delta i prosjektet. Antinori er samme mann som ble verdenskjent etter å ha hjulpet en 62 år gammel kvinne til å bli gravid i 1994.

Foreløpig har ikke forskerne klonet mennesker, men de har klonet kveg, mus og sauer. Og mannen bak den klonede sauen Dolly, Ian Wilmut, mener at det er langt fra forsvarlig å klone mennesker. Han opplyser at han måtte forsøke 277 ganger før han klarte å få fram Dolly.

Men Panos Zavos sier til CNN at de nå har funnet fram til en sikker metode å klone mennesker på. Han sier til CNN at forsøkene med å klone mennesker ikke vil foregå i USA, men vil ikke si noe mer om hvor.

- I morgen vil vi avsløre nøyaktig hvordan vi skal gjøre de, sier han.

Forskerteamet skal ha 200 par som ønsker seg et klonet barn klare.

Men det er flere forskere som nå advarer. Art Caplan ved universitetet i Pennsylvania sier til CNN at metodene foreløpig ikke er sikre. Han opplyser at dyr som er klonet har vokst uvanlig, at flere har vært født med skader og at flere også har dødd uten forvarsel.

Caplan mener Zavos og hans gruppe driver i en slags underholdningsindustri for kloning.

- De gjentar at de skal gjrøe dette. jeg må si at dersom man ser på hva som er forsøkt på dyr, så er ikke metodene sikre, sier Caplan til CNN.

KLONET MUS: Musa til venstre ble klonet via DNA-celler fra et voksent dyr. Nå skal en lignende metode forsøkes på mennesker.
<B>VIL KLONE 200: Doktor Severino Antinori skal delta i forsøket med å klone inntil 200 mennesker.