Vil knuse militsene

Drapene på uskyldige irakere vil ingen ende ta. Nå lover Iraks regjering å slå ned på de væpnede militsene i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

JERUSALEM (Dagbladet): -  Enhver som bærer våpen ulovlig vil bli arrestert og betraktet som terrorist, sa generalmajor Abdel-Aziz Jasim i Iraks forsvarsdepartementet på en pressekonferanse i Bagdad i går.

Hvordan dette skal la seg gjøre i praksis er et helt annet spørsmål. En av de sjiamuslimske militsene kontrollerer mer eller mindre innenriksdepartementet, som har ansvaret for politiet og dets spesialstyrker.

Sadrs menn

En annen milits, den svartkledde Mehdi-hæren som ledes av den unge sjialederen Moqtada al-Sadr (31), kontrollerer en bydel med to millioner mennesker i Bagdad og deler av andre irakiske byer.

Mehdi-soldatene sto bak mange av hevndrapene etter bombingen av moskeen i Samarra forrige uke. Det var Sadrs menn som samme dag som bombingen dro den sunnimuslimske imamen Ahmed Nawwaf Abu Hamdi ut av en moské i bydelen al-Mustansiriyya i Bagdad, tok ham med seg til et ukjent sted og drepte ham. De skar også av ham kjønnsorganet, ifølge Dagbladets kilder i Bagdad.

Mehdi-militsen okkuperer ennå sunnimuslimske moskeer i Irak, samtidig som Moqtada al-Sadr sier at han vil utplassere de samme mennene for å beskytte de samme moskeene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer