Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil koble USA på Martine-saken

Den mistenkte drapsmannen har amerikansk statsborgerskap. Støre møter Obama torsdag.

FIKK UNDERSKRIFTER: Gahr Støre tok imot nesten 26 000 underskrifter til støtte for Martine Vik Magnussen som ble voldtatt og drept i London. Venninnene Sophie Terkelsen og Hedda Homme overleverte underskriftene Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
FIKK UNDERSKRIFTER: Gahr Støre tok imot nesten 26 000 underskrifter til støtte for Martine Vik Magnussen som ble voldtatt og drept i London. Venninnene Sophie Terkelsen og Hedda Homme overleverte underskriftene Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VICTORIA TERRASSE (Dagbladet): Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte i dag to venninner av den drepte Martine Vik Magnussen som ble funnet død i et leilighetsbygg i London i mars 2008.

27 000
Med seg hadde de to nesten 27 000 underskrifter som er samlet inn på nettet og andre lister.

- Jeg har hatt besøk av venner av Martine som har delt budskapet fra mange tusen mennesker, sier Støre etter møtet, som varte rundt tre kvarter.

UD ønsker at mannen britisk politi peker ut som hovedmistenkt, Farouk Abdulhak som skjuler seg i Jemen, stilles for retten i Storbritannia. De to landene har ingen utleveringsavtaler.

Støre understreket at Abdulhak er etterlyst verden over.

- Han skal ikke føle seg trygg. Vi vil forfølge nye spor når de dukker opp, sier Støre.

Møter Obama torsdag
Martines venninner var glade for møtet, der de også fikk en bred orientering om framdriften i arbeidet med å få utlevert Farouk til Storbritannia.

- Vi setter pris på at UD sier de også vil ta kontakt med USA for å høre om mulighetene for hjelp. Den mistenkte er også amerikansk statsborger, sier Hedda Homme (23) til Dagbladet.

Overfor Dagbladet bekrefter Støre at han skal møte fredsprisvinner og USAs president Barack Obama snart.

- Vi møtes torsdag, sier Støre til Dagbladet.

Støre møter Obama både på Gardermoen ved landing og skal delta i samtalene som holdes mellom Jens Stoltenberg og den amerikanske presidenten.

Etter det Dagbladet kjenner til kommer ikke temaet opp på bordet under samtalene denne uka.

ETTERLYST: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er etterlyst, men vil bare la seg avhøre i hjemlandet Jemen.  Foto:  Scan Press.
ETTERLYST: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er etterlyst, men vil bare la seg avhøre i hjemlandet Jemen. Foto: Scan Press. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media