Klimakonferansen i Bonn i Tyskland startet denne uka. I den forbindelse går Kerry ut og advarer om konsekvensene hvis løftene fra klimatoppmøtet COP26 i Glasgow ikke innfris.
Der ble det blant annet vedtatt å fase ned kull, men som følge av krigen har etterspørselen økt.
- Som en verden beveger vi oss fortsatt ikke raskt nok for å begrense utslipp av klimagasser som øker temperaturen i atmosfæren, sier Kerry til BBC.
- Vi kan fortsatt vinne denne kampen, men det krever en omfattende innsats av alle land rundt om i verden, sier han.
Som følge av krigen – og hvis Russland slutter å forsyne Tyskland og det oppstår mangel på naturgass – sa den tyske regjeringen for snaut to uker siden at de åpner for å starte landets kullkraftverk igjen. Det til tross for at planen om å fase ut kullkraft helt innen 2030 står.
Konflikten kan også føre til økt russisk eksport til Kina som et resultat av europeisk boikott av russisk kull og olje. Den russiske kulleksporten til landet økte alt i fjor med 26 prosent. 15 prosent av den kinesiske oljeimporten kom også fra Russland, som i tillegg var Kinas tredje største gassleverandør.
Klimautsending John Kerrys oppfordring blir også viderebrakt av Ukrainas ledende klimaforsker Svitlana Krakovska, som ifølge BBC legger til at gass og olje er selve drivkreftene bak krig.

Truer Jonas - åpner for Erna
Også FNs generalsekretær António Guterres har advart om at klimakrisen og behovet for nye energikilder har havnet lavere på den politiske dagsorden de siste månedene.
- Hvis vi samarbeider, kan overgangen til fornybar energi bli fredsprosjektet for det 21. århundret, sa Guterres da Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) la fram deres nye klimarapport i mai.
Han uttrykte samtidig sterk bekymring for den varslede matkrisen. Ifølge FN er det fare for sultkatastrofer i flere tørkerammede land i Øst-Afrika.