Vil komme med nye beviser i voldtektssaken

Julian Assanges advokater varsler nye beviser, og under en kort høring i London i dag fikk Assange tillatelse til å bo i London under hovedhøringen i februar.

MØTTE I RETTEN: Advokat Mark Stephens (t.v), Assange og advokat Jennifer Robinson var fornøyd med dagens utfall i retten. Foto: Keith Hammett/Dagbladet
MØTTE I RETTEN: Advokat Mark Stephens (t.v), Assange og advokat Jennifer Robinson var fornøyd med dagens utfall i retten. Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): Dagens rettshøring i Belrash-domstolen sørøst i London i dag avgjørde at Sveriges begjæring om utlevering av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange skal behandles 7.—8. februar, og at kausjonsbetingelsene endres til at han får bo i lokalene til journalistklubben Frontline Club i London mens høringen pågår.

Svenske myndigheter vil ha tak i Assange for angivelig å ha voldtatt en kvinne og begått seksuelle overgrep i landet.

Assange ble arrestert av britisk politi i november, men løslatt mot kausjon etter ni dager i fengsel. Som betingelse for løslatelsen må han bo på godset til en venn i Sør-England og melde seg for politiet hver dag.Dagbladet var tilstede i Belmarsh-retten, og fulgte høringen tett.

Assange ankom retten klokka 10 norsk tid, mens retten startet 11.15, etter en liten forsinkelse på 15 minutter.

Under høringen kom det fram at Assanges advokater hadde nye beviser i saken, og etter at retten var satt 11.25 kom Assange og advokat Mark Stephens med uttalelser til pressen.

- Vårt arbeid fortsetter. Vi vil komme med ytterligere lekkasjer både i forbindelse med ambassadedokumentene og andre gjennom samarbeid med små og store aviser verden over, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer