Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus:

Vil korte ned arbeidstida som følge av corona

- Det er en måte å beskytte arbeidsplasser på i Sverige, sier finansminister Magdalena Andersson.

Finansminister Magdalena Andersson i Sverige håper forslaget vil styrke konkurranse kraften i svenske bedrifter. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Finansminister Magdalena Andersson i Sverige håper forslaget vil styrke konkurranse kraften i svenske bedrifter. Foto: Jonas Ekströmer / TT Vis mer

Onsdag la den svenske regjeringen fram et nytt lovforslag som skal gi svenske bedrifter som blir rammet av krisen, muligheten til å redusere ansattes arbeidstid og kutte i lønninger. Til gjengjeld skal arbeidstakere slippe å bli oppsagt.

Håpet er at dette skal styrke konkurransekraften til svenske bedrifter, sier finansminister Magdalena Andersson fra Socialdemokraterna.

– Det er en måte å beskytte arbeidsplasser på i Sverige, som er veldig etterspurt av mange parter, både fagforeninger og arbeidsgivere, sier Andersson.

CORONAVIRUS: Helsedirektoratet oppdaterte om situasjonen i Norge etter utbruddet av coronavirus klokken 11.30 onsdag. Da kom det frem at det ikke er nok utstyr frem i tid. Video: NTB Scanpix Vis mer

– Med muligheten til korttidsarbeid slipper personale å bli sagt opp, og foretakene kan raskt komme i gang igjen når situasjonen snur, understreker hun.

Ifølge finansministeren har coronaviruset til nå hatt begrenset effekt på svensk økonomi. Myndighetene har likevel nedjustert forventet vekst med 0,3 prosentpoeng som følge av epidemien.

Hele Norges coronakart