Sanna Marin

- Vil koste henne valget

Finlands statsminister har utvist tvilsom dømmekraft, mener finsk kommentator.

- OVER STREKEN: Dette bildet fra statsministerens kontor/TV-studio er langt mer alvorlig enn de tidligere publiserte festvideoene, mener politisk journalist, kommentator og forfatter Lauri Nurmi.
- OVER STREKEN: Dette bildet fra statsministerens kontor/TV-studio er langt mer alvorlig enn de tidligere publiserte festvideoene, mener politisk journalist, kommentator og forfatter Lauri Nurmi. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dansing er ikke så farlig, det er det mange som liker. Men bildet som ble publisert tirsdag, har virkelig skadet omdømmet hennes. I Finland, ikke nødvendigvis i utlandet. Men det er her det gjelder, sier Lauri Nurmi, politisk journalist i den finske partiuavhengige storavisa Aamulehti, til Dagbladet.

Han sier mellom 80 og 90 prosent av voksne finner må ha sett bildet, hvor to kvinner kysser hverandre toppløse inne i statsministerboligens kontor/TV-studio.

- Hos oss ble artikkelen lest av 1,5 millioner personer - det er eksepsjonelt mange, konstaterer Nurmi, og fortsetter:

- På sosiale medier sies det at «la oss ta hensyn til denne unge kvinnen, tidene er harde, la oss være fair og ikke så brutale». Men det store flertallet tenker nok at hun gikk over streken, og at saken reiser alvorlige spørmsål om hennes dømmekraft. Det er en stor sjanse for at hun faller på grunn av skandalen, sier journalisten, kommentatoren og forfatteren.

- Kan dette ha kostet Marin gjenvalget?

- For øyeblikket er min vurdering at dette vil koste henne gjenvalget.

Pressekritikk

Dramaet rundt videoer og et bilde fra fester hvor statsminister Sanna Marin har deltatt, fikk onsdag sin foreløpige kulminasjon, da Marin under en pressekonferanse tok til tårene og uttalte at den siste uka ikke har vært lett for henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.