Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil koste opp til 35 millioner

Storbrannen på Oslo Sentralstasjon vil koste Vesta Forsikring opp til 35 millioner kroner. - Det er en stor skade, men vi har pengene til å betale, sier Ingrid Holm Svensen i Vesta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Vesta Forsikring som forsikrer NSBs eiendommer. Brannen på Oslo S vil koste selskapet flesk.

- Det er vanskelig å si noe konkret om omfanget, men en foreløpig antakelse viser skader for 20 til 35 millioner kroner, sier informasjonskonsulent Ingrid Holm Svensen til Dagbladet :på nettet.

Selskapet har i dag hatt møter med NSB for å diskutere omfanget av brannen. Foreløpig status er et ukjent antall ødelagte vogner, inventar og løsøre, to ødelagte bygninger og et ukjent antall ødelagte privatbiler.

- Vi vil gjerne at folk som har fått bilen sin ødelagt i brannen tar kontakt med oss, oppfordrer Svensen.

Stor skade

Brannen er stor i norsk sammenheng. Svensen kan ikke huske sist Vesta hadde en like stor skade å finansiere.

- Det er en betydelig skade. Bombeeksplosjonen i Drammen var enda større, men den var det et annet selskap som dekket, sier Svensen.

Betalingen bør ikke være et problem ifølge forsikringseksperter. Vi vanlige forsikringstakere skal ikke få høyere premie etter brannen, mener Norges Forsikringsforbund.

- Det vil være unormalt hvis en storbrann påvirker forsikringspremiene. Det skal være tatt høyde for slike branner i den vanlige premien, mener Stein Haakonsen informasjonssjef i Forsikringsforbundet.

Forsikringsselskapene er pålagt å ha økonomiske buffere for å dekke slike summer som det er snakk om på Oslo S.

- Bomdeeksplosjonen i Drammen kostet 140 millioner kroner for Gjensidige, og selv ikke det fikk konsekvenser for selskapets økonomi, sier Haakonsen.