1500 SAS-piloter tatt ut i streik

- Vil koste SAS 60-80 millioner hver dag

Meklingen førte ikke fram.

PLANENE ENDRES: Mer enn 670 avganger er innstilt etter at SAS-pilotene er tatt ut i streik. Foto: Christian Roth Christensen
PLANENE ENDRES: Mer enn 670 avganger er innstilt etter at SAS-pilotene er tatt ut i streik. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 1500 SAS-piloter går ut i streik etter at meklingen med NHO Luftfart brøt sammen fredag morgen.

Ifølge Dagens Næringsliv, anslår aksjesjef Jacob Pedersen i danske Sydbank Markets at streiken vil koste selskapet mellom 60 og 80 millioner svenske kroner hver dag.

- Riksmekleren konstaterte at partene stod så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter, heter det i riksmeklerens møtebok, ifølge NTB.

Kravet fra pilotene var en lønnsøkning på 13 prosent. Det har de altså ikke fått innfridd, og avstanden mellom partene var altså så stor at riksmeklingsmannen ikke så det hensiktsfullt å fortsette meklingen.

- Store problemer

- Streiken skaper på kort sikt store problemer for de reisende, og den gir store ringvirkninger i samfunnet. Men kravene fra pilotene har vært umulige for SAS å innfri, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart i en pressemelding.

NHO Luftfart sier pilotene via meklingen ble tilbudt lønnsøkninger i tråd med hva man ellers er blitt enige om i norsk arbeidsliv, men at pilotene krever økninger på et høyere nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer