Uriktig siktet for bankran

Vil kreve erstatning: - Krenket og ydmyket

Trond Normanseth (50) sier han sliter med indre uro etter at han ble uriktig pågrepet og siktet for et bankran i 2014. Nå vil han kreve erstatning for det han ble utsatt for.

URIKTIG SIKTET: Politiet mente det var sannsynlig at Trond Normanseth hadde begått et bankran i 2014, etter å ha sett ham i et TV-program. Normanseth kunne imidlertid dokumentere at han var et helt annet sted da ranet fant sted. Foto: Privat
URIKTIG SIKTET: Politiet mente det var sannsynlig at Trond Normanseth hadde begått et bankran i 2014, etter å ha sett ham i et TV-program. Normanseth kunne imidlertid dokumentere at han var et helt annet sted da ranet fant sted. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av juni troppet åtte politibetjenter opp på døra til Trond Normanseth og familien i Fetsund på Romerike i Viken.

De informerte om at han var siktet for et bankran i Fetsund 10. juli 2014.

En polititjenestemann hadde sett Normanseth i TV-programmet «En del av meg» på TV 2, og politiet konkluderte med at det var sannsynlighetsovervekt for at 50-åringen var bankraneren.

Normanseth kunne imidlertid dokumentere at han på ransdatoen befant seg i en helt annen del av landet. Etter at svaret på DNA-prøvene forelå ble han sjekket ut av saken.

Pågripelsen, ransakingen av familiens hjem og avhøret satte uansett et støkk i familiefaren.

- Det synes som om Trond er utsatt for stor urett, basert på en heller svak - og uriktig - identifikasjon. Det er i og for seg greit at politifolk har intuisjon og magefølelse når det gjelder gjenkjenning, men de er ikke bedre vitner enn andre, sier Normanseths advokat, John Christian Elden, i en e-post til Dagbladet.

Politiet avviser at mistanken var basert på intuisjon og magefølelse. Les hele svaret lenger ned i artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer