Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil kreve erstatning og anmelde politiet til Spesialenheten

- Min klient er ødelagt, sier advokat Kim Gerdts, som representerer mannen som er siktet for falsk forklaring.

KREVER ERSTATNING: Advokat Kim Gerdts i Advokatene Brodtkorb & Gerdts sier hans klient, en Oslo-bosatt mann som er siktet i Sigrid-saken for falsk forklaring, har vært utsatt for et voldsomt kjør. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
KREVER ERSTATNING: Advokat Kim Gerdts i Advokatene Brodtkorb & Gerdts sier hans klient, en Oslo-bosatt mann som er siktet i Sigrid-saken for falsk forklaring, har vært utsatt for et voldsomt kjør. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag bekreftet Oslo-politiet at to menn er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne - og at mannen som har vært siktet for falsk forklaring i saken ikke er blant dem.

- Det kommer et erstatningskrav og en politianmeldelse til spesialenheten. Vi vil be om erstatning for uberettiget straffeforfølgelse, sier advokat Kim Gerdts, som representerer mannen som er siktet for falsk forklaring, til Dagbladet.

Han sier at klienten er lettet og glad for at Sigrid-saken ifølge politiet nå kan se ut til å gå mot en oppklaring. Mannen holder seg nå i skjul for pressen, men er tilgjengelig for politiet om dette ønskes.

Dagbladet får opplyst at politiet fortsatt er i besittelse av mannens pass.

- Ødelagt - Min klient er ødelagt i overskuelig framtid. Det kjøret han har vært igjennom har vært helt ekstremt, sier Gerdts til Dagbladet. Han sier hans klient nå må starte helt på nytt.

- Han kan ikke bo der han har bodd, og alt fra den forrige dommen har kommet opp på nytt, sier advokat Gerdts.

Saken Gerdts henviser til er fra 2007, der hans klient ble dømt for en grov overfallsvoldtekt i Bergen.

«Rykk tilbake til start» - Han har bygget seg opp gjennom behandling og fått orden på livet sitt. Nå har han trukket kortet med «rykk tilbake til start». Det er en voldsom påkjenning, sier advokat Gerdts.

Han har vært i retten på en annen sak, men er blitt oppdatert gjennom morgenen og dagen på sms.

Nå ber Gerdts politi og medier være skånsomme med de to som nå er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.            

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media