Vil kreve forvaring for bombetiltalt

Aktor gjorde det i dag klart at han vil legge ned påstand om forvaring for 41-åringen som er tiltalt for å ha sprengt bilen til ekskona (36) i Drammen i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 41 år gamle mannen står i øyeblikket tiltalt for drapsforsøk på ekskona, etter at bilen hennes ble sprengt i filler i fjor.

Aktor Pål S. Berg innledet i dag tidlig sin prosedyre med å hevde at flere forhold i tiltalen kvalifiserer retten til å dømme 41-åringen til forvaring.

- Trusler er blitt så alminneliggjort i denne saken fordi det er blitt gjort så ofte. Det alene er grunnlag for forvaring, sa Berg ifølge Drammens Tidende.

- Jeg vil nedlegge en påstand om forvaring i tolv år og en minstetid på åtte år. Finner retten at det bør idømmes en ordinær fengselsstraff, vil jeg påstå en straff på ti års fengsel, sa Berg.

I tillegg la aktor ned påstand at den tiltalte må betale over 1,8 millioner kroner til den tidligere ektefellen og til to forsikringsselskap som har rettet krav mot mannen.

41-åringens forsvarer Frode Sulland holder sin prosedyre på rettssakens siste dag i morgen. Tiltalte har hele tiden nektet straffskyld, og Sulland vil følgelig påstå frifinnelse.

- Hadde motiv

I sin prosedyre ramset aktoratet opp alle sporene de mener peker mot mannen på tiltalebenken, melder NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer