Vil kreve millioner fra kreditorer i utlandet

Ole-Christian Bachs kreditorer vil lete etter penger i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kreditorene i konkursboet til Ole Christian Bachs eks-samboer vil forsøke å få tilbake et titalls millioner kroner Bach overførte til kreditorer i utlandet. 

Opprettholder kravene
Foreløpig har ingen av kreditorene frafalt kravene, som til sammen er på over 50 millioner kroner, mot konkursboet til Bachs tidligere samboer. Det har bare kommet inn drøye 600.000 kroner i dette konkursboet.

– De ønsker å opprettholde kravene i hennes bo av rent formelle grunner, sier Ottesen.

Han legger til at kreditorene er av den oppfatningen at også eks-samboeren er blitt lurt av Bach og at de derfor ikke har et ønske om «å ta» henne. Kreditorene vil imidlertid trolig melde nye krav til Bachs dødsbo når dette er blitt opprettet.

Ole Christian Bach skal ha operert med eks-samboerens kontoer, da han håndterte investorenes millionbeløp.

Men da Bach forlot Norge og reiste til Dubai var kontoen tømt og kreditorene satt tomhendte tilbake.

Dødsboskifte

Torsdag hadde bobestyrer i eks-samboerens konkursbo, advokat Tom Hugo Ottesen i advokatfirmaet Kvale & Co, et møte med advokat Ole Petter Breistøl, som representerer noen av kreditorene i Sandefjord-miljøet.

De diskuterte konsekvensen av Bachs død og hvordan det videre skal arbeides for å hente inn midler.

– Breistøl uttrykte et ønske fra kreditorene om å opprette et offentlig dødsboskifte som parallelt med konkursboet kan jobbe videre med å finne midler. De ønsker også å rette krav mot kreditorer i utlandet, sier Ottesen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Titalls millioner i utlandet

Ottesen sier at det ikke er mistanke om at det finnes store skjulte pengereserver i utlandet, men at det er kjent at Ole Christian Bach skal ha overført store summer til utlandet.

– Vi vet at det ble overført et titalls millioner kroner til det belgiske firmaet Summa, som eies av Gerard Cok, sier Ottesen.

Den nederlandske milliardæren Gerard Cok, som er sentral i et stort tysk-nederlandsk pornoimperium, vil bli viet stor oppmerksomhet når en bobestyrer blir oppnevnt for Bachs dødsbo. De norske kreditorene vil forsøke å få pengene tilbake.

– Kreditorene ønsker å ta tak i saken og se om det er grunnlag for å kjøre en slik sak. Det er naturlig å ta det sammen med det offentlige dødsboskiftet, bekrefter Ottesen.

Han sier at det kan ta alt fra noen dager til uker før et offentlig dødsboskifte blir opprettet. Det er opp til kreditorene hvor raskt de begjærer at et dødsboskifte åpnes.

(ANB)

KRAV: Ole Christian Bachs kreditorer gir ikke opp håpet om å få tilbake penger.