Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kreve skolebevis for å bli bonde

Forslag til landbruksministeren.

 FORSLAG PÅ BORDET: 
Jon Georg Dale (Frp) ble ny landbruksminister etter Sylvi Listhaug..

Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix.
FORSLAG PÅ BORDET: Jon Georg Dale (Frp) ble ny landbruksminister etter Sylvi Listhaug.. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krav til formell utdanning for å bli bonde er ett av forslagene landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) får av et utvalg som foreslår tiltak for bedre rekruttering til landbruket.

Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge, Landbruksdirektoratet og regionale myndigheter har vært representert i utvalget som leverte sin rapport onsdag ettermiddag.

I utvalget var det kun regjeringens representant som gikk mot et forslag om å stille formelle kompetansekrav til framtidens bønder.

- Dette er et forslag som det nok kan være delte meninger om i jordbruket, sier Småbrukarlagets utvalgsrepresentant Therese Rudi. Hun mener likevel at et slikt krav til jordbruket vil bidra til økt lønnsomhet, økt status og en generell heving av jordbrukets omdømme.

- Norske gårder leverer i dag god og trygg mat. Innføring av et kompetansekrav vil være en forsikring til samfunnet og forbrukerne om at det vil vi fortsette med også i framtida, sier Bondelagets utvalgsrepresentant Brita Skallerud.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media