Vil kun lyse ut heltidsstillinger i eldreomsorgen i Trondheim

Kommunen vil få ned antall deltidsstillinger.

HELTID: Ordfører Rita Ottervik (Ap) sier at heltid vil bli hovedregelen i eldreomsorgen i Trondheim. 
 
Foto: Ole-Morten Johansen, Dagbladet
HELTID: Ordfører Rita Ottervik (Ap) sier at heltid vil bli hovedregelen i eldreomsorgen i Trondheim. Foto: Ole-Morten Johansen, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrum-venstrealliansen i Trondheim lanserte mandag en ny strategi om at alle stillinger i eldreomsorgen fremover skal lyses ut som heltidsstillinger.

- I løpet av noen få år vil heltid være hovedregelen i eldreomsorgen i Trondheim. Flere heltidsansatte øker stabiliteten og kvaliteten i eldreomsorgen, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik (Ap) til NTB.

Fases inn stegvis Heltidsprinsippet skal fases inn stegvis med hjemmetjenesten som første steg.

Ottervik sier overgangen til fulltid vil øke behovet for arbeidskraft i helgene, og kommunen ser for seg et spleiselag med staten om prosjektet.

- Vi og organisasjonene vil gå inn i drøftinger om hvordan helgeutfordringen skal løses i prosjektet. Økonomisk motivasjon til mer helgearbeid er et av alternativene som skal drøftes. Jeg er overbevist om at vi finner løsninger på dette i fellesskap, sier Ottervik.

Kan få redusert stilling - Tiltaket endrer ikke muligheten til å få redusert stilling i faser av livet og situasjoner når det er nødvendig, understreker Ottervik.

Sentrum-venstrealliansen som lanserer forslaget har flertall i Trondheim bystyre og består av Arbeiderpartiet, Sosialistisk venstreparti, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet.

(NTB)