Vil kutte 1.000 årsverk i Helse Midt-Norge

- Dette er uforsvarlig.

FRYKTER KONSEKVENSENE: - Vi mener dette er uforsvarlig, sier styreleder Einar Strøm ved St. Olavs hospital i Trondheim. Foto:  Gorm Kallestad/SCANPIX
FRYKTER KONSEKVENSENE: - Vi mener dette er uforsvarlig, sier styreleder Einar Strøm ved St. Olavs hospital i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Styret i Helse Midt-Norge skal torsdag ta stilling til et forslag om å kutte 1.000 årsverk i helseregionen i løpet av de neste fem årene.

Det er langtidsbudsjettet som går fram til 2014 som skal behandles. I forslaget til vedtak ligger det krav om å kutte 165 millioner kroner neste år, 83 millioner kroner i 2011, 108 millioner kroner i 2012, 184 millioner kroner i 2013 og 121 millioner kroner i 2014.

Totalt utgjør dette 661 millioner kroner. Kuttet vil innebære en nedbemanning på 1.000 årsverk i løpet av femårsperioden. Allerede neste år betyr dette at 248 årsverk skal fjernes, skriver Adresseavisen.

Nyansatt styreleder Einar Strøm ved St. Olavs hospital, som er det største sykehuset i regionen, mener konsekvensene blir alvorlige dersom styret vedtar planen.

- Vi har sagt dette fra dag én. En slik innstramming, som kommer etter allerede store kutt, vil gå ut over både mengden av tilbud og kvaliteten av disse. Vi mener det er uforsvarlig, og det står vi på. Vi er allerede på grensen av det vi som sykehus på forsvarlig vis kan makte. Vi er inne i veldig tøffe tak i år, og neste år må vi etter planen kutte 100 millioner kroner. Når vi får disse ytterligere kravene om millionkutt, må vi diskutere grep som får store konsekvenser, enten for sykehusstrukturen eller kvaliteten på tjenestene, sier Strøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer