Vil kutte brevmonopoliet

Verken Frp, Høyre eller Venstre ønsker at Posten skal være alene om brevene.

BREVMONOPOLET VAKLER: Verken Frp, Høyre eller Venstre ønsker at Posten skal få beholde sitt monopol på å frakte småbrev. KrF har ikke tatt stilling til spørsmålet. 
Foto: Grete Bro.
BREVMONOPOLET VAKLER: Verken Frp, Høyre eller Venstre ønsker at Posten skal få beholde sitt monopol på å frakte småbrev. KrF har ikke tatt stilling til spørsmålet. Foto: Grete Bro. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verken Frp, Høyre eller Venstre ønsker at Posten skal få beholde sitt monopol på å frakte småbrev. KrF har ikke tatt stilling til spørsmålet.

En borgerlig regjering vil stoppe den eneste reservasjonen Norge har tatt til orde for under EØS-avtalen og innføre EUs tredje postdirektiv, skriver Nationen.

Både Frp, Høyre og Venstre reagerte da Aps landsmøte i 2011 gikk inn for å bruke reservasjonsretten mot direktivet, som vil gjøre slutt på brevpostmonopolet til Posten Norge og åpne for konkurranse på alle posttjenester.

- Det er kjent hva vi mener om postdirektivet, og det er utgangspunktet for vår politikk fremover, sier Nikolai Astrup, som er europapolitisk talsperson for Høyre.

- Vi har vært tydelige på at postdirektivet ikke er noe vi bør reservere oss mot, både fordi det innebærer fornuftig politikk, men også fordi det å reservere seg skaper vanskeligere samarbeidsforhold med samarbeidspartnerne våre i Europa. Jeg mener vi bør stå ved det vi har sagt tidligere og innføre direktivet, sier Sveinung Rotevatn, nyvalgt stortingsrepresentant for Venstre.

Professor Finn Arnesen ved Senter for europarett i Oslo sier det ikke er noe i EØS-retten som hindrer en ny regjering fra å si ja takk og innføre postdirektivet så snart de ønsker det

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.