Vil kutte flyruter

GARDERMOEN (Dagbladet :på nettet) Braathens skal spare 800 millioner innen utgangen av 2001. I dag forsvant 160 av flyselskapets jobber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flypassasjerer kan belage seg på kutting av ruter i den nærmeste framtid.

- Vi justerer oss i forhold til markedet hele veien, sier informasjonskonsulent Ørjan Heradstveit i Braathens til Dagbladet :på nettet. I klartekst betyr dette at selskapet kommer til å kutte de flyrutene som ikke er lønnsomme.

Kutter

Braathen har laget en innsparingspakke som de kaller 'Improove 800'. Her ligger det kutt i alle ledd i organisasjonen. I dag røk 160 Braathens-jobber og Heradstveit utelukker ikke ytterligere bemanninsreduskjoner.

- Det vil bli løpende vurdert. Vi er nå i gang med å gjennomgå alle sider av vår virksomhet, sier Heradstveit.

Manglende lønnsomhet

I første omgang har Braathens valgt å skille ut hele sin fremmedhandlingsaktivitet. Bagrunnen er manglende lønnsomhet av tjenester som Braathens utfører for utenlandske selskaper. Det er Servisair Norge AS som tar over denne delen av virksomheten. Braathen vil ha en minoritets eierandel.

- Bakgrunnen for beslutningen er manglende lønnsomhet i Braathens tjenester for utenlandske flyselskaper, sier Heradstveit.

Skeptiske

Etter planen skal Servisair overta kontraktene i januar 2000. Det betyr at jobbene i selskapet forsvinner. Det foreligger en avtale om at Serviceair skal ta over ansatte fra Braathen, men det er ennå ikke klart om hvor mange som blir overtallige.

- De ansatte er skeptiske til det nye selskapet. Mange kommer ikke til å søke seg over, sier hovedtillitsvalgt for Braathens funksjonæravdeling, Erik Røed.

Andre er fornøyd med at Braathen sørget for de ansatte fikk et nytt tilbud.

- Vi vet hvordan ledelsen i England jobber. Men det er en helt annen politikk overfor de ansatte der enn i Norge, sier Johnny Skjærvo, baggasjekoordinator i Braathen.

- Vi gir ledelsen et stor pluss for at de sørger for at de ansatte får tilbud i andre firmaer. Det er mye bedre enn at ansatte havner på gata, sier han.

KUTTER KOSTNADER Du må belage deg på kutt i rutetilbudet til Braathens.