Vil kutte i årets sommerferie

Bekymret for de svakeste.

VIL KUTTE I SKOLEFERIEN: Forsker Robin Ulriksen er bekymret for de som allerede ligger bak faglig. Foto: Berit Roald / SCANPIX
VIL KUTTE I SKOLEFERIEN: Forsker Robin Ulriksen er bekymret for de som allerede ligger bak faglig. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK skriver at forsker ved Statlig pedagosisk tjeneste, Robin Ulriksen, er bekymret for de svakeste elevene etter at landets skoler stengte ned 13. mars. Nå vil han kutte i sommerferien og sende elever på sommerskole.

Han frykter at stengingen har ført til større ulikheter mellom de allerede skoleflinke og de faglig svakere elevene.

- Det å gå rett ut i en sommerferie nå, kan for enkelte være en ekstra stor belastning, sier han.

Hans forslag er å kutte sommerferien for grunnskoleelevene med to uker. I disse ukene foreslås det at elevene sendes på sommerskole.

Regjeringen ønsker nå en gradvis åpning av skolene. 1-4. klasse er tilbake på skolene. Det er ventet ny beskjed om de eldre elevene - fra femte til tiende trinn - torsdag.

Kunnskapsminister Guri Melby (V) varslet i et brev til skolenes rektorer 30. april at de høyere trinnene må være forberedt på å få en kortere frist før gjenåpning, enn de lavere trinnene fikk, ifølge VG.

- Det er uklart hvilke elever som står først i køen, men tidligst mulige skolestart er 11. mai, sa Melby til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer