Vil kutte i studiestipendet

Høyere utdanningsminister, Iselin Nybø (V), er bekymret over at så mange er innom høyere utdanning uten å ta en grad.

INNSTRAMMING: Høyere utdanningsminister, Iselin Nybø (V), vil at studenter skal fullføre graden for å få omgjort de siste 15 prosentene av studielånet til stipend. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
INNSTRAMMING: Høyere utdanningsminister, Iselin Nybø (V), vil at studenter skal fullføre graden for å få omgjort de siste 15 prosentene av studielånet til stipend. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) vil at studentene skal fullføre en grad før de får omgjort de siste 15 prosentene av studielånet til stipend.

Det kommer fram i det nye forslaget til statsbudsjett for 2019.

- Vi foreslår en endring i hvordan studielånet blir gjort om til stipend, for å motivere flere til å fullføre graden sin. Å bli ferdig med utdanningen er viktig både for personlig økonomi og for samfunnet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

- Jeg er bekymret over at så mange er innom høyere utdanning uten å ta en grad. Regjeringen ønsker at flere studenter skal fullføre utdanningsløpet sitt, og vil samtidig fortsette å øke kvaliteten i høyere utdanning, sier hun.

Ekstra uke stipend

Det vil fremdeles være slik at totalt 40 prosent av lånet kan bli gjort om til stipend, men med den nye ordningen kan 25 prosent bli gjort om til stipend på grunnlag av studiepoeng, mens studenten må fullføre graden for å få omgjort de siste 15 prosentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer