VIL KUTTE: Barneminister Solveig Horne (Frp) foreslår å stramme inn retten til barnetrygd under utenlandsopphold på over tre måneder. I dag gjelder perioden for seks måneder.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL KUTTE: Barneminister Solveig Horne (Frp) foreslår å stramme inn retten til barnetrygd under utenlandsopphold på over tre måneder. I dag gjelder perioden for seks måneder. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Vil kutte rett til barnetrygd utenfor Norge

Barneminister Solveig Horne (Frp).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreldre som oppholder seg med barn i utlandet i mer enn tre måneder, kan miste rett til barnetrygd, hvis forlaget fra barneminister Solveig Horne (Frp) blir godkjent.

I forslaget som onsdag ble sendt på høring, foreslår Horne å stramme inn retten til barnetrygd under utenlandsopphold på over tre måneder. I dag er denne perioden satt til seks måneder.

Horne mener det er et problem at skolebarn som i lengre perioder sendes ut av landet, mister undervisningstid og tilknytning til sitt norske miljø.

- Foreldre står fritt til å velge utdanningsløp for sitt barn, og utenlandsopphold kan styrke barns identitet og tilhørighet til opprinnelseslandet. Men utflytting fra kjente omgivelser og returen til klasserommet i Norge kan være problematisk. Dette gjelder spesielt for barn med annet morsmål enn norsk. Jeg mener det er uheldig, først og fremst for integreringen av den enkelte elev i den norske skolen, sier Horne.

Høringsfristen er satt til 30. oktober 2015.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram