Vil kutte rett til barnetrygd utenfor Norge

Barneminister Solveig Horne (Frp).

VIL KUTTE: Barneminister Solveig Horne (Frp) foreslår å stramme inn retten til barnetrygd under utenlandsopphold på over tre måneder. I dag gjelder perioden for seks måneder.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL KUTTE: Barneminister Solveig Horne (Frp) foreslår å stramme inn retten til barnetrygd under utenlandsopphold på over tre måneder. I dag gjelder perioden for seks måneder. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Foreldre som oppholder seg med barn i utlandet i mer enn tre måneder, kan miste rett til barnetrygd, hvis forlaget fra barneminister Solveig Horne (Frp) blir godkjent.

I forslaget som onsdag ble sendt på høring, foreslår Horne å stramme inn retten til barnetrygd under utenlandsopphold på over tre måneder. I dag er denne perioden satt til seks måneder.

Horne mener det er et problem at skolebarn som i lengre perioder sendes ut av landet, mister undervisningstid og tilknytning til sitt norske miljø.

- Foreldre står fritt til å velge utdanningsløp for sitt barn, og utenlandsopphold kan styrke barns identitet og tilhørighet til opprinnelseslandet. Men utflytting fra kjente omgivelser og returen til klasserommet i Norge kan være problematisk. Dette gjelder spesielt for barn med annet morsmål enn norsk. Jeg mener det er uheldig, først og fremst for integreringen av den enkelte elev i den norske skolen, sier Horne.

Høringsfristen er satt til 30. oktober 2015.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer