Vil kutte russetiden

- Et par ukers russefeiring bør holde, mener skolesjefer landet rundt. I morgen skal et forslag til nytt regelverk for russen behandles politisk i Hordaland fylkeskommune. Fornuftig eller formynderi?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hordaland fylkeskommune vil stramme inn reglene for avgangselevenes russefeiring. Russen skal ikke få gå i russedress før 5. mai, og all markedsføring og salg av russeeffekter på skolen skal forbys. Dessuten skal knutereglene diskuteres.

Bak forslaget til nye russeregler står blant annet Gunnar Dale, opplæringsdirektør i Hordaland fylkeskommune. Bakgrunnen for det nye regelverket er ifølge ham at russefeiringen stadig får flere negative sider.

- Et økende rusproblem, hærverk og et sterkt kommersielt press er med på å forme russefeiringen, som helt klart ødelegger eksamensresultatene, sier Dale til Aftenposten.

Knuteregler

I morgen vil forslaget til regelverk behandles av komitéen for næring og utdanning i Hordaland fylkeskommune. Dersom det får flertall kan det trå i kraft allerede neste år. Også knutereglene skal vurderes.

- Elevenes fritid er ikke vårt ansvar, påpeker Ann Mali Daksnes (Sp) som likevel mener det er skolens ansvar å påvirke.

Slutt på langvarig vannkrig?

Det ble skrevet mye negativt om årets russefeiring, og stadige tumulter førte til reaksjoner både blant foreldre, lærere og russ. - Russestyret i Bergen ville gå av, forteller Marit Leinebø i Hordaland fylkeskommune til Dagbladet.no. Hun sier det er på bakgrunn av de forskjellige reaksjonene at fylkeskommunen fremmer endringsforslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer