Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kutte strømmen hos kjendisadvokat

Hafslund Fakturaservice har fått rettens kjennelse til å stenge av strømmen hjemme hos en kjendisadvokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er en påstått ubetalt strømregning. Advokaten har tapt saken i forliksrådet og tingretten. I forliksrådet møtte han ikke. Etter behandlingen i tingretten ble han ilagt 7000 kroner i saksomkostninger, fordi han hadde tapt saken fullstendig. Advolaten anket til Borgating lagmannsrett i mai i år.

Sist uke avviste lagmannsretten anken, og ila samtdig advokaten 1500 kroner i saksomkostninger.

Advokaten vant ikke fram med påstanden om at Hafslund tar feil, når selskapet påstår han skylder selskapet nesten 25 000 kroner i ubetalte strømregninger. Ankefristen til Høyesterett er en måned.

Namsmannen Striden mellom advokaten og Hafslund går i denne sammenheng tilbake til 2010. I forliksråedet sommeren 2011 ble advokaten dømt til å betale Hafslund et pengekrav, og i dommen heter det at advokaten plikter å «gi Hafslund adgang til strømmåler for stenging av anlegget i hans hjem eller avlesning av anlegg hvor oppgjør skjer før stenging».

25. januar var tydeligvis tålmodigheten slutt hos Hafslund. Selskapet begjærte tvangsfullbyrdelse av tilgang til strømmåleren i advokatens hjem. Grunnlaget var forliksrådets dom.

Tingretten ga 16. april selskapet fullt medhold og konkluderte med at dommen i forliksrådet skulle fullbyrdes av namsmannen.

Mislighold Advokaten hevder i anke til lagmannsretten at Hafslund tar feil når selskapet fortsatt hevder at han skylder penger. Ifølge advokaten betalte han beløpet på nesten 25 000 kroner i to rater i februar og mars i år.

Lagmannsretten konstaterer at dette ikke kan føre fram.

- Det er på det rene at advokaten betalte to innbetalinger, slik han framholder. Det må imidlertid legges til grunn at disse innbetalingene ble foretatt til dekning av et annet krav som Hafslund hadde overfor advokaten, og som knytter seg til misligholdte fakturaer fra mai og desember 2011. Vilkårene i tvangsfullbyrdelsesloven er oppfylt, konkluderer lagmannsretten.

- Uten forvarsel - Jeg fikk en regning på over 80 000 kroner, helt uten forvarsel og uten god nok spesifikasjon. Jeg mener fremdeles at den ikke var godt nok spesifisert, men det mente ikke tingretten. Det tar jeg til etterretning, sier advokaten til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media