Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kutte tiden på adopsjonsprosessen

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) vil se på tiltak som kan få ned behandlingstiden på adopsjoner.

Stadig færre barn blir adoptert i Norge. I fjor ble 425 barn adoptert fra utlandet. Det var det laveste antall adopsjoner siden 1980.

Nå setter Huitfeldt i gang den første offentlige utredningen om adopsjon i Norge.

- Vi har ikke samlet kunnskap om hvordan adopterte barn har det og hvordan adopsjonsprosessen fungerer. Derfor ønsker vi heller ikke å gi noen sterke føringer til utvalget, sier Huitfeldt til Dagsavisen.

Hun sier at det fortsatt bør stilles strenge krav for å bli godkjent som adoptivforeldre.

- Men samtidig tar hele prosessen lang tid. Flere opplever at de må bli godkjent som adoptivforeldre flere ganger fordi den første godkjennelsen går ut på dato. Det er viktig at dette nå blir gått gjennom, sier Huitfeldt.

(NTB)

image: Vil kutte tiden på adopsjonsprosessen
VIL KORTE NED VENTETIDEN: Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt vil nå sette i gang med en offentlig utredning av dagens adoposjonsprosess. Arkivfoto: SCANPIX
VIL KORTE NED VENTETIDEN: Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt vil nå sette i gang med en offentlig utredning av dagens adoposjonsprosess. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media