Vil kutte tilskudd til private barnehager

Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) vil gjøre private barnehager «mindre lukrative».

VIL HA INNSTRAMMINGER: - De private får veldig høye tilskudd, som ikke står i forhold til utgiftene, sier Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV), og tar til orde for flere innstramminger i ordningene for private barnehager .
VIL HA INNSTRAMMINGER: - De private får veldig høye tilskudd, som ikke står i forhold til utgiftene, sier Oslo-byråd Inga Marte Thorkildsen (SV), og tar til orde for flere innstramminger i ordningene for private barnehager . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Midt i en langvarig strid om private barnehager, gjør byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) det klart at hun ikke har tenkt å bøye av.

- Tenk hva som skjer hvis dette får fortsette: Folk kan miste enhver tillit til velferdsstaten, og til at pengene brukes til det de skal, så det er viktig at vi slår ned på dette, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Vil ha innstramminger

Som byråd for kunnskap og oppvekst i Oslo har hun krevd tilbakebetalt omtrent 4,5 millioner kroner fra private barnehager for regnskapsårene 2014-2016, slik Dagbladet skrev fredag. Flere påklagede saker venter på å bli avgjort av Fylkesmannen.

Nå tar byråden striden et skritt videre.

- De private får veldig høye tilskudd, som ikke står i forhold til utgiftene, sier hun, og tar til orde for flere innstramminger.

- Vi kan gjøre det mindre lukrativt for dem som måtte være mest opptatt av profitt, sier hun.

Blant tiltakene Thorkildsen foreslår, er å gjøre noe med «pensjonspåslaget». Ifølge rapporten «Kommersialisering av fellesgodene» fra Høgskolen i Innlandet får private barnehager «et minimum tilskudd i pensjon på 13 prosent av kommunalt lønnsnivå, mens utgiftene de private har gjennomsnittlig ikke utgjør mer enn fem-seks prosent».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer