Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kvitte seg med Jebsen

Stein Erik Hagen og et flertall i styret til Orkla ønsker å bli kvitt konsernsjef Finn Jebsen, skriver Dagens Næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stein Erik Hagen og et flertall i styret til Orkla ønsker å bli kvitt konsernsjef Finn Jebsen, skriver Dagens Næringsliv.

Avisen refererer meget detaljert fra konsernets ekstraordinære styremøte sist torsdag, da det skal ha vært flertall for å bli kvitt Jebsen.

Tema på møtet skal ha vært selskapets håndtering av budet på Elkem, og konsernsjefen måtte blant annet forklare hvorfor Orkla ikke visste at det var budplikt på Sapa da selskapet la inn bud på Elkem. Jebsen skal også ha måttet redegjøre for hvorfor han ikke informerte styret og bedriftsforsamlingen om den mulige budplikten, skriver Dagens Næringsliv.

Folketrygdfondet, som er Orklas største aksjonær, er ikke forsøkt informert om misnøyen, bekrefter administrerende direktør Rune Selmar overfor avisen.

På det ekstraordinære styremøtet ble det ikke fattet noe vedtak, men derimot avtalt et nytt ekstraordinært styremøte. Det vil trolig bli holdt denne uken.

(NTB)