Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil kvitte seg med Nazi-bakgrunn

Boot Boys lederne angrer i fengsel. Vurderer å lese koranen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er i dagens utgave av VG at to av Norges mest fryktede nynazister, Terje Sjølie (29) og Daniel De Linde (25), står fram som angrende syndere.

Begge sitter for tiden bak lås og slå; Sjølie soner dom for bankran og drapsforsøk, og er siktet for ranet av en pengetransort på Grünerløkka i Oslo i 2003. De Linde soner en dom etter å ha skutt fem skudd mot en folkemengde utenfor puben Elm Street i Oslo under et gateslag mellom nynazister og blitzere i 1998, samt to andre grove voldsepisoder. Også han er tiltalt for ranet av en pengetransport i 2003. I tillegg er han en av de som ble tatt på fersk gjerning under Aker Brygge-ranet i august.

Begge avviser at den plutselige angeren på sin nynazistiske fortid er et forsøk på å få mildere straffer og bedre forhold i fengselet.

- Jeg vil ha vekk nynaziststempelet. Jeg står fram med navn fordi foreldrene til venner av sønnen ikke vil at barna skal leke med ham i barnehagen. De tror faren er nynazist, sier De Linde til VG.

Han sier til VG at det er sønnens valg om han eventuelt skulle ønske å gifte seg med en negresse, og at det ville vært verre om han kom hjem og sa han var homofil.

- Jeg vil bli kvitt nazistempelet en gang for alle. Nazi-miljøet har bare gitt meg negative ting. Jeg «mistet» samboeren og sønnen min på grunn av det, sier han til VG.

Også Sjølie understreker at sønnen skal lære andre verdier enn de han har forkynt som nynazistisk leder. Mens De Linde ikke har tall på hvor mange utlendinger han har banket opp, mener Sjølie at fra hans side gikk mest utover blitzere og fotballsupportere for Brann og Lillestrøm. Nå leser han bibelen, og utelukker ikke at Koranen kan ble den neste.

ANGRER: Terje Sjølie angrer på sitt engasjement for hakekorset. Nå vurderer han å lese koranen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media