Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil la 16-åringer stemme ved valg

Dersom kommunalministeren får det som hun vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16-åringer skal få stemme ved neste kommunestyrevalg dersom kommunalministeren får det som hun vil.

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) foreslår å senke alderen for å stemme i enkelte kommuner som en forsøksordning ved kommunevalget i 2011. Meningen er å øke interessen for valg blant de unge.

- Tida er inne for at flere skal ha mulighet til å påvirke valgresultatet. Jeg merket meg at det var tre kommuner som søkte om en forsøksordning i 2007. Da fikk de nei. Jeg håper at vi nå skal legge til rette for forsøk for dem som ønsker å prøve det, sier Kleppa til NRK. (©NTB)

VIL SLIPPE FLERE TIL:- Tida er inne for at flere skal ha mulighet til å påvirke valgresultatet, sier Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til Dagbladet.no. Foto: NINA HANSEN
VIL SLIPPE FLERE TIL:- Tida er inne for at flere skal ha mulighet til å påvirke valgresultatet, sier Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til Dagbladet.no. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media