Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil la 17-åringer kjøre - på dagtid

Vegdirektoratet foreslår å senke alderen for å ta førerkort til 17 eller 17 1/2 år. Dette må kombineres med forbud mot å kjøre om natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nattforbudet bør gjelde spesielt nettene til lørdag og søndag, står det i følge Aftenposten i et forslag Vegdirektoratet sender ut på høring med frist 1. mai.

Forslaget om en lavere aldersgrense er bare aktuelt dersom det kombineres med at det settes grenser for når på døgnet førerkortet gjelder. Det innebærer at unge og uerfarne bilførere ikke får kjøre mellom midnatt og klokken 06.00 om morgenen.

Sier nei

Norges Automobil-Forbund (NAF) sier nei til Vegdirektoratets forslag om nattforbud for unge bilførere og senket alder for å ta førerkort til 17 eller 17 1/2 år.

- Vi tror ikke det er veien å gå, blant annet fordi et nattforbud blir svært vanskelig å håndheve særlig i distriktene, sier informasjonssjef Egil Otter i NAF til NTB.

Motorførernes Avholdsforbund er derimot mer positive.- Vi avviser ikke dette som et diskusjonsgrunnlag. Hvis dette kan hindre trafikkulykker, kan nattforbudet være verdt å prøve. På den andre siden er det ikke sikkert at trafikksikkerheten forsvarer et så stort inngrep som dette vil være overfor bilførerne. Vi skal drøfte forlaget nærmere, sier direktør Alf-Cato Gaaserud i MA til NTB.

Er du 17 år og brenner av lyst til å kjøre? Test dine trafikk-kunnskaper med Dagbladets trafikk-test

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!