Vil la barna leke sexleker i barnehagen

- Det er her de møter barn på samme alder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pedagog Pia Friis mener barnehagen er et naturlig sted for barn å utforske sin egen seksualitet. I siste utgave av bladet til Private barnehagers landsforbund forklarer hun hvordan ting gjøres i Bjerkealleen barnehage i Oslo hvor hun er daglig leder. Der får nemlig barna lov til å leke alle typer seksuelle leker med hverandre.

- Det er her de møter barn på samme alder og av forskjellig kjønn. Slik samfunnet er blitt, er det ikke så mange steder de kan stikke seg bort og utforske sin egen seksualitet. Derfor er det viktig at vi tolererer at barna leker seksuelle leker i barnehagen, sier Friis til bladet.

Leker puleleker

Hun kommer med flere eksempler på hva som er typiske sex-leker for barn i barnehagealder.

- Det kan være doktorleker hvor barna undersøker kroppene til hverandre, rompeleker, puleleker hvor de ligger oppå hverandre eller at de bare ser på hverandre. Den tradisjonelle mor, far og barn-leken kan også være seksuell lek. Det å danse naken kan også gi en lystfølelse hos unger, sier pedagog Friis.

Kan unngå overgrep

Seksualrådgiver Margrete Wiede Aasland mener barnehageansatte kan unngå enkelte tilfeller av seksuelle overgrep kan unngås dersom de snakker med barna om seksualitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer