Vil la barna leke sexleker i barnehagen

Førskolelærer Pia Friis mener det er helt greit at barn onanerer og leker «puleleker» i barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - De kan leke doktorleker, mor og far-leker, rumpeleker, puleleker, de kan danse nakne og onanere. Dette skal ikke stoppes.

Førskolelærer Pia Friis mener det er helt greit at barn onanerer og leker «puleleker» i barnehagen.

- Mange tenker at seksualitet ikke er en del av barns liv. Men det er det faktisk. Derfor bør ikke barns seksuelle leker stoppes, selv om de foregår i barnehagen, sier pedagog og daglig leder i Bjerkealleen barnehage i Oslo til Dagbladet.no.

Bladet til Private Barnehagers Landsforbund, PBL-nytt, tok opp temaet seksualitet i barnehagene i sin siste utgave. Friis mener det råder svært mye usikkerhet blant barnehageansatte rundt hvordan de skal håndtere barns seksualitet.

Nakendans og onani

- Det eneste som er helt sikkert, er at barn før eller siden vil leke seksuelle leker og undersøke hverandre i barnehagen. Men når personalet blir usikre, smitter det over på barna, og det kan slå negativt ut. Man glemmer at barn har lystfølelse, og at de til og med kan få orgasme, sier Friis.

I Bjerkealleen barnehage, en av Kanvas-barnehagene i Oslo, er det huskene og sandkassa som frister mest denne dagen. Men hvis barna har lyst til å gå nakne inne, så får de lov til det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer