Kvinnedagen 2017

Vil la «fitta flagre» under årets 8. mars-tog

Unge Venstre forsøkte også i år å få parolen om sexkjøpsloven endret. Forsøket ble avvist.

HET DEBATT: Også i år var sexkjøpsloven den heteste poteten under parolemøtet til 8.mars-toget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HET DEBATT: Også i år var sexkjøpsloven den heteste poteten under parolemøtet til 8.mars-toget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Parolemøtet i forkant av årets 8. mars-tog ble i kveld arrangert i Oslo. Her diskuterte de frammøtte hvilke paroler som skal pryde det tradisjonsrike toget - et tema som tidligere har framprovosert voldsom debatt.

«La fitta flagre»

Og nå er det klart - blant årets 8. mars-paroler ligger blant annet en kritikk av intimkirurgi. Et økende søkelys på kvinner som gjør kosmetiske inngrep i sitt underliv gjorde at parolen «La fitte flagre fritt - nei til kosmetisk intimkirurgi» ble vedtatt og dermed blir å finne i 8. mars-toget i Oslo i år.

Menn har ikke stemmerett på møtet, og grunnet plassmangel i møterommet ble menn også bedt om å forlate salen. Dagbladet er kjent med at minst én mann valgte å følge oppfordringen.

Parolemøtet fikk massiv oppmerksomhet i fjor da tv-personlighet Kari Jaquesson oppfordret medlemmer fra Unge Venstre om å suge pikk ti ganger om dagen for å sette seg inn i hverdagen til en prostituert. Utspillet kom etter deltakerne fra Unge Venstre ønsket å erstatte parolen som støttet opp om sexkjøpsloven.

Også i år var det hetest debatt rundt sexkjøp. Parole 12 i årets tog lyder «Håndhev sexkjøpsloven - bedre hjelpetiltak» og Anna Dåsnes, leder i Unge Venstre Oslo, som altså fikk passet påskrevet av Jaquesson i fjor, var igjen blant dem som ønsket å endre parolen til å ikke omhandle sexkjøpsloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer