Vil la foreldre bestemme barnets kjønn

Kritikere frykter designer-babyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En komité i England åpner i en ny rapport opp for at foreldre kan få velge kjønnet på barnet sitt. Forslaget skaper kontrovers, også innad i komitéen.

Forslaget går ut på å gi foreldre, i samråd med leger, siste ord når det gjelder hvilke babyer som skal få komme til verden, basert på kriteriene kjønn og «genetisk sunnhet».

Halvparten av de ti parlamentsmedlemmene nekter å skrive under på rapporten. De frykter at forslaget er et skritt på veien mot designerbabyer, hvor man velger ut fostre basert på ulike genetiske egenskaper, og at man beveger seg bort fra tradisjonen om å sette barnets beste foran foreldrenes ønsker. Det melder flere britiske medier i dag.

- Rapporten er helt latterlig. Den anbefaler lovendringer som ikke er i tråd verken folkemeningen eller noen form for etikk og menneskeverd, sier det konservative partiets parlamentsmedlem Bob Spink til ITV.

De som er for lovendringen, avviser dette.

- Det er bare snakk om å balansere og forbedre familiers liv, dette vil ikke føre til designerbabyer, sier komitéens formann, Ian Gibson, til Eastern Daily Press.

På grunn av uenigheten i komitéen, er den endelige rapporten utsatt.

VALGFRITT KJØNN: Snart kan kanskje britiske foreldre få velge kjønnet på sitt ufødte barn.