Vil la staten bruke leiesoldater

Frp med forsvarsforslag.

LANDSMØTE: FRP og leder Siv Jensen, bestemmer i helga om de vil gå inn for at den norske stat kan betale private sikkerhetsstyrker for å utføre militære oppdrag i utlandet. Fremskrittspartiet holder sitt landsmøte på Gardermoen denne helga. FOTO: SCANPIX
LANDSMØTE: FRP og leder Siv Jensen, bestemmer i helga om de vil gå inn for at den norske stat kan betale private sikkerhetsstyrker for å utføre militære oppdrag i utlandet. Fremskrittspartiet holder sitt landsmøte på Gardermoen denne helga. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets landsmøte vil lørdag ta stilling til om Norge skal kunne benytte seg av omstridte private sikkerhetsstyrker under militære operasjoner i utlandet.

I sitt forslag til nytt handlingsprogram, går programkomiteen i Frp inn for at Norge må begynne å benytte seg av privatekontraktører og sikkerhetsstyrker i internasjonale operasjoner.

Enten ved å betale for treninga til alliertes styrker, eller ved å leie inn soldater og private styrker.

- Dette har med ressursmangel, og bruken vi har av Forsvaret i dag, sa nestleder i Frp, Per Sandberg til Dagbladet da forslaget ble kjent tidligere i vår.

Programkomiteen sier bruk av innleide soldater kan bøte på ressursproblemene.

- Manko på mennesker- Er det noe vi har manko på, er det menneskelige ressurser. Det vi har, er økonomi. Da ser vi at det vil være en løsning åbruke penger på å få soldater fra andre steder, hevder Sandberg.

- Det trenger ikke bare være leiesoldater. Det er jo et ord som er negativt ladet. Det kan også være at vi bruker penger og ressurser på opplæring og trening av soldater i andre Nato-land, sier Frp-nestlederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer