Vil lage \'iMovies\

Sony vil kopiere iTunes - med film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Mediagiganten Sony vil kopiere Apples iTunes og lansere sine egen nedlastningtjeneste for spillefilmer. iTunes er en populær nettbutikk for musikk. Brukere av Apple iPod kan laste sanger fra iTunes mot betaling.

Planen er å gjøre de 500 mest populære filmene tilgjengelig på nettet neste år.

Anti-Napster

- Vi vil skape en ny nusiness-odell, med priser og distribusjon, slik Apple-sjef Steve Jobs gjorde for iTunes, sier senior visepresident Michael Arrieta til cnet.

Filmindustrien har lenge lett etter en løsning som kan stoppe priatkopiering av filmer på nettet. Piratkopiering og fildeling kostet filmindustrien 85 milliarder kroner i 2003.

- Jeg prøver å skape den nye anti-Napster, sa Arrieta på Digital Hollywood-konferansen som pågår i Los Angeles i disse dager. Napster var en populær fildelingstjeneste.

Det viktigste er dog at industrien selv vil tjene penger på nettsalg. Spesielt er dette attraktivt nå som håndholdte mediaspillere blir mer vanlige. Det er ventet at Sony vil skreddersy filmnedlastningstjenesten for mediavspillingsfunksjonen på nye Playstation portable (PSP).

Den første millionen solgte PSP kom med filmen Spiderman 2 installert.

VIL LAGE iMOVIES: Sony pictures vil fildelerne til livs.
KONSEPTBIL: Sony driver med mye rart. Her er deres konseptbil Ford Shelby Cobra.