Vil lage spillefilm om «Tampa»-episoden

26.august 2001 plukket kaptein Arne Rinnan og hans mannskap på det norske lasteskipet «Tampa» opp 434 båtflyktninger utenfor Indonesia. Nå kan dramaet bli spillefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Film- og tv-produksjonsselskapet Videomaker på Finnsnes i Troms er ifølge Nordlys allerede i gang med planleggingen sammen med det britisk-amerikanske selskapet Gabriel Films og Chapman Pictures i Sydney, Australia.

Den norske produsenten Kjell Eriksen sier til avisen at filmen skal fortelle historien til både mannskapet og flyktningene, samt ta for seg det politiske dramaet som utspilte seg omkring kaptein Arne Rinnan og de desperate afghanske flyktningene.

Trolig blir også regissøren norsk, og Norsk Filmfond, NRK og ABC i Australia har gått inn med til sammen 240.000 kroner til filmen som altså skal koste 40 millioner kroner.

Manusforfatteren oppholder seg nå på stillehavsøya Nauru for å få flyktningene til å fortelle sine historier. Manuset skal være klart neste år, og filmen skal være ferdig i løpet av 2004.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer