Vil lage trygghetsløyper i Oslo

- Folk skal føle seg trygge på vei hjem.

Trygghetsløyper:  Arbeiderpartiet foreslår trygge strekninger for jenter på vei hjem fra byen, med blant annet mer politi, mer lys, mindre buskas etc. Ett av strekkene er Torggata/Maridalsveien. Her: Raymond Johansen sammen med Milla Sandberg Mathisen fra AUF, som selv bor i nærheten og bruker området aktivt. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
Trygghetsløyper: Arbeiderpartiet foreslår trygge strekninger for jenter på vei hjem fra byen, med blant annet mer politi, mer lys, mindre buskas etc. Ett av strekkene er Torggata/Maridalsveien. Her: Raymond Johansen sammen med Milla Sandberg Mathisen fra AUF, som selv bor i nærheten og bruker området aktivt. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hele 74 prosent av alle kvinner føler seg utrygge når de skal sent hjem i visse deler av Oslo. Det kan vi ikke godta, sier Raymond Johansen, som stiller som byrådskandidat for Arbeiderpartiet (Ap) i Oslo ved kommunevalget til høsten.

Ifølge en trygghetsundersøkelse NRK utførte i 2013, føler 54 prosent av befolkningen seg utrygge på kveldstid i områder i Oslo sentrum. Det er dette Johansen legger til grunn når har nå foreslår å lage trygghetsløyper i Oslo sentrum.

Dialog med Oslopolitiet - Folk skal kunne føle seg trygge på veien hjem. For å sørge for dette vil jeg lage noen trygghetsløpyper som kan fungerer som hovedårer gjennom sentrum på nattestid, sier Johansen til Dagbladet.

Trygghetsløypene er utarbeidet i dialog med aktører i Oslopolitiet, og det er nå tegnet opp forslag på kartet. Løypene skal gå:

• Grønlandsleiret opp til Galgeberg/Etterstad• Torggata opp til Markveien til gamle Ringnes bryggeri• Ullevålsveien til St.Hanshaugen• Bogstadveien opp til Majorstua• Frognerveien til Frognerparken

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.