LAGRING:
Statsråd Ola Borten Moe sier at det er avgjørende å finne steder som egner seg for lagring av CO2. Bildet er tatt i forbindelse med World Economic Forum i Davos, Sveits.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LAGRING: Statsråd Ola Borten Moe sier at det er avgjørende å finne steder som egner seg for lagring av CO2. Bildet er tatt i forbindelse med World Economic Forum i Davos, Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Vil lagre 5,5 milliarder tonn CO2 under Norskehavet

Oljedirektoratet har kartlagt havbunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havbunnen på norsk sokkel har betydelig plass til trygg lagring av CO2 fastslår Oljedirektoratet i en ny rapport.

Kartleggingen av havbunnen i Norskehavet viser at det er mulig å lagre 5,5 milliarder tonn CO2 der. Det kommer dermed i tillegg til de 70 milliarder tonnene det er plass til i havbunnen i Nordsjøen, ifølge Oljedirektoratet.

Målet er å kartlegge hele norsk sokkel for å finne hulrom som kan fylles med CO2 og stenges av. Fortsatt gjenstår kartlegging av Barentshavet.

- For at vi skal lykkes med arbeidet knyttet til fangst og lagring av CO2, er det avgjørende at vi finner steder som egner seg for lagring. Norsk sokkel kan ha et betydelig potensial for dette, noe både vellykket lagring fra Sleipner og Snøhvit viser, sier Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

Både naturlige formasjoner og nedstengte oljefelt egnet for karbonlagring.

(NTB)