Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil låse 80000 AG3

Generalinspektøren for Heimevernet ønsker at alle geværer som oppbevares i boligene til heimevernssoldater bør utstyres med en kammerlås som hindrer at man kan skyte med geværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nøklene til disse låsene bør oppbevares andre steder, mener generalinspektør Odd Tangen. Han forteller til NRK at mekanismen for en slik lås er veldig enkel. Den skyves inn i våpenet der patronen skulle plasseres og et metallstykke plasseres over låsen.

Når det ikke lenger går an å skyte med våpenet, er det uten interesse for tyver, mener generalinspektøren.

- Det vi har fokusert mye på tidligere er tyveri av våpen, både fra sentrallagre og fra enkeltpersoner, men det som nå fokuseres på er altså å hindre at den som har fått utlevert et våpen ikke misbruker dette til å løse nabofeider, feider i familien eller på annen måte slik som vi ikke ønsker i Heimevernet.

Tangen understreker at samme person ikke må ha tilgang til både våpen og nøkkel. Han vil gå inn for at nøklene oppbevares på få steder og deles ut etter behov.

(NTB)

Hele Norges coronakart