Vil låse inn ID-løse kriminelle

Dette vil kvele voldtektsbølgen, mener Politiets Fellesforbund.

FLERE VOLDTEKTER: Krimteknikere sikret forrige helg spor etter en voldtekt i Slottsparken i Oslo. Foto: Erlend Aas / Scanpix
FLERE VOLDTEKTER: Krimteknikere sikret forrige helg spor etter en voldtekt i Slottsparken i Oslo. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiets Fellesforbund vil låse inn kriminelle og ID-løse asylsøkere i lukkede mottak. Det vil etter Arne Johannessens mening kraftig begrense overfallsvoldtektene.

Lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, er opprørt.

- Overfallsvoldtekter får enorme konsekvenser for dem som blir offer for ugjerningen. Mange blir traumatisert, og ender i rus- og medikamenthelvete, sier Arne Johannessen.

Han har fulgt den offentlige debatten om overfallsvoldtekter nøye.

- Jeg støtter selvfølgelig forslagene om mer synlig politi og opplyste gater. Men det er ikke nok. Fakta er at kriminelle id-løse asylsøkere er overrepresentert i saker som gjelder overfallsvoldtekter.

- Hvor mange av overfallsvoldtektene er begått av kriminelle ID-løse asylsøkere?

- Jeg ønsker ikke å gå ut med tall. Men all statistikk viser - og jeg kan bekrefte - at denne gruppa er kraftig overrepresentert, sier Johannessen.

Han understreker at også andre ID-løse kriminelle - som ikke søker asyl i Norge - er en del av problemet.

«Låses inn» Politiets Fellesforbund mener at kriminelle asylsøkere uten identitetspapirer ikke skal få bevege seg fritt i samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.