Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil låse inn ID-løse kriminelle

Dette vil kvele voldtektsbølgen, mener Politiets Fellesforbund.

FLERE VOLDTEKTER: Krimteknikere sikret forrige helg spor etter en voldtekt i Slottsparken i Oslo. Foto: Erlend Aas / Scanpix
FLERE VOLDTEKTER: Krimteknikere sikret forrige helg spor etter en voldtekt i Slottsparken i Oslo. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets Fellesforbund vil låse inn kriminelle og ID-løse asylsøkere i lukkede mottak. Det vil etter Arne Johannessens mening kraftig begrense overfallsvoldtektene.

Lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, er opprørt.

- Overfallsvoldtekter får enorme konsekvenser for dem som blir offer for ugjerningen. Mange blir traumatisert, og ender i rus- og medikamenthelvete, sier Arne Johannessen.

Han har fulgt den offentlige debatten om overfallsvoldtekter nøye.

- Jeg støtter selvfølgelig forslagene om mer synlig politi og opplyste gater. Men det er ikke nok. Fakta er at kriminelle id-løse asylsøkere er overrepresentert i saker som gjelder overfallsvoldtekter.

- Hvor mange av overfallsvoldtektene er begått av kriminelle ID-løse asylsøkere?

- Jeg ønsker ikke å gå ut med tall. Men all statistikk viser - og jeg kan bekrefte - at denne gruppa er kraftig overrepresentert, sier Johannessen.

Han understreker at også andre ID-løse kriminelle - som ikke søker asyl i Norge - er en del av problemet.

«Låses inn» Politiets Fellesforbund mener at kriminelle asylsøkere uten identitetspapirer ikke skal få bevege seg fritt i samfunnet.

- Jeg gir Siv Jensen hundre prosent støtte. Det er på tide å ta en seriøs debatt om lukkede asylmottak. I dag opplever vi at debatten blir forsøkt feiet under teppet og sett på som et useriøst forslag fra Fremskrittspartiet.

- Betyr det at Politiets Fellesforbund vil låse inn eller fengsle alle kriminelle identitetsløse asylsøkere?

- Ja! Konsekvensene av at kriminelle asylsøkere som kommer til Norge med ukjent identitet og får bevege seg fritt i samfunnet er mer vinningskriminalitet, større narkotikaomsetning, organisert kriminalitet og overfallsvoldtekter.

Det er en kjensgjerning at en god del ID-løse asylsøkere kommer til Norge med forbrytersk hensikt, sier Arne Johannessen.

Han slår fast at det er snillisme og direkte naivt å la kriminelle IDløse asylsøkere gå fritt i Norge.

- Hvor er imamene?

- Alle vet de ikke får opphold i Norge. Vi må lage et system som gjør at det ikke er attraktivt for kriminelle å komme til Norge.

Johannessen etterlyser innvandrerorganisasjonen, og lurer på hvorfor ikke innvandrere selv ikke stiller krav til sine egne.

- Vi må våge å diskutere det kulturelle perspektivet, og hvilket kvinnesyn vi ønsker å ha i Norge. Samfunnet må utfordre imamer og de ulike innvandrerorganisasjonene til å ta ansvar. Det er påfallende at innvandrerstemmene er fraværende når overfallsvoldtekter kommer på dagsorden, sier Arne Johannessen.

- Er alle ID-løse asylsøkere kriminelle?

- Nei! Men vi vet at mange kommer til Norge for bedrive kriminalitet. De tar en kalkulert risiko. Dette må vi tørre å diskutere, uten å stemple folk som rasister eller
fremmedfiendtlige. Politikere som ikke vil drøfte disse spørsmålene gjør etter min oppfatning samfunnet en bjørnetjeneste, sier Arne Johannessen.

- Tror du lukkede asylmottak vil føre til færre overfallsvoldtekter?

- Ja! Jeg er ikke i tvil om at det vil ha umiddelbar effekt.

- Sauegjetere Johannessen har merket seg at statsminister Jens Stoltenberg har lovet mer politi.

- Hvis vi skal ta politikerne på alvor må vi forvente handling. Det er et paradoks at nyutdannede polititjenestemenn som i år gikk ut av politihøgskolen står helt uten jobb i politiet. Siste opptelling viser at 150 av årets kull fra Politihøgskolen ikke har fått jobb i politiet.

Arne Johannessen mener det er direkte forstemmende at justisminister Knut Storberget og statsminister Jens Stoltenberg ikke umiddelbart har sørget for å ansette de nyutdannede tjenestemennene.

- Oslo-politiet er sprengt, og det virker som ikke politikerne forstår det. De etterforsker 22. juli-terroren, en rekke drap og mange overfallsvoldtekter. Istedenfor at 150 toppmotiverte nyutdannede polititjenestemenn er sauegjetere eller butikkekspeditører kunne de skapt trygghet i Oslos gater, sier Arne Johannessen.

KREVER TILTAK: Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen ber om handling. Foto: Espen Røst / Dagbladet
KREVER TILTAK: Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen ber om handling. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!