Vil låse Siv Jensen til ultimatum

Oslo Frp foreslår å låse stortingsgruppen til to ultimatum i høstens budsjett: Null kvoteflyktninger i 2021 og ingen underregulering av pensjonene.

BUDSJETTHØST: Statsminister Erna Solberg må gjøre opp budsjettet med Fremskrittspartiet og Siv Jensen. Men Jensen kan bli låst til to ufravikelige krav fra sitt eget landsstyre allerede før regjeringens budsjettforslag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
BUDSJETTHØST: Statsminister Erna Solberg må gjøre opp budsjettet med Fremskrittspartiet og Siv Jensen. Men Jensen kan bli låst til to ufravikelige krav fra sitt eget landsstyre allerede før regjeringens budsjettforslag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Frp sender et resolusjonsforslag inn til partiets landsstyremøte førstkommende tirsdag som kan låse partiets stortingsgruppe i høstens budsjettforhandlinger.

I resolusjonsforslaget er det to ufravikelige krav som må innfris før finanspolitisk talsperson Sylvi Listhaug kan sette seg ned og forhandle om budsjettet med regjeringspartiene:

  • Norge skal ikke ta imot noen kvoteflyktninger fra FN i 2021. Dette skal ikke kompenseres ved å øke annen immigrasjon i form av flyktninger, asylsøkere eller familiegjenforening.
  • Fra og med statsbudsjettet for 2021, skal offentlige pensjoner reguleres i tråd med gjennomsnittlig lønns- og prisvekst i Norge.

Kravet om null kvoteflyktninger er en rød klut for KrF og Venstre, som har fått gjennomslag for 3000 kvoteflyktninger i året i regjeringsplattformen - i forhandlinger med nettopp Frp.

Jensen ikke til stede

Resolusjonen ble vedtatt på Oslo Frp's styremøte i går kveld. Ifølge Dagbladets opplysninger var stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til stede, mens partileder - som også kunne vært der som observatør - ikke hadde anledning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer