Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil legalisere bordeller

Fpu-formann Ove A. Vanebo mener man da vil få kontroll over prostitusjonen.

OVERRASKET: Ove Vanebo, leder i Fpu sier han er overrasket over at Pro Senteret har vært i kontakt med 23 prosent flere prostituerte i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Han foreslår nå å legalisere statlige bordeller. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
OVERRASKET: Ove Vanebo, leder i Fpu sier han er overrasket over at Pro Senteret har vært i kontakt med 23 prosent flere prostituerte i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Han foreslår nå å legalisere statlige bordeller. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pro Senteret har vært i kontakt med 23 prosent flere sex-selgere i Oslo så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Formann i Fremskrittspartiets Ungdom (Fpu), Ove A. Vanebo, sier at tallet overrasker ham, og at det viser at sexkjøpsloven som ble innført i 2009 ikke har virket etter planen.

Vil legalisere bordeller - Formålet var å få ned sex-salget. Når det nå viser seg at det er like mange prostituerte i Oslo som før loven ble innført, må vi konkludere med at forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester ikke har fungert tilfredsstillende, sier Vanebo til Dagbladet.

Han tar nå til ordet for å legalisere statlig regulerte bordeller.

- For å få til en fornuftig regulering ønsker vi å tillate bordeller enkelte steder. Ikke bare vil det gi en bedre kontroll over markedet, det vil også bedre forholdene for de prostituerte, sier han.

- Ikke urealistisk Han sier at tanken er at vakter ved bordellene skal sørge for at de prostituerte ikke blir utsatt for vold. I tillegg vil det med bordeller bli lettere for helsepersonell å oppsøke de prostituerte, mener han.

- Prostitusjon er noe som alltid vil eksistere. I stedet for å forby det bør vi nå heller ha fokus på hvordan vi kan håndtere det på en best mulig måte, sier Vanebo.

Han har ikke diskutert bordell-ønsket med moderpartiet ennå.

- Foreløpig har ikke FrP tatt noe spesielt standpunkt til spørsmålet, sier Vanebo, som mener det ikke er urealistisk at han får gjennomslag for forslaget.

-  Mange ser at dagens ordning ikke fungerer. Det er frustrerende med gateprostitusjon, spesielt når det stadig blir flere av dem, og jeg tror mange vil ha forståelse for nye løsninger, sier Vanebo.