Vil legalisere kokain og heroin

Mexicos president tror det vil frigjøre ressurser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mexicos president Felipe Calderon ønsker å legalisere bruk av blant annet kokain og heroin i et forsøk på å frigjøre andre politiressurser.


Han tror en legalisering av besittelse av mindre mengder narkotika vil gi politiet mer tid til å stanse større salg og smugling av de forbudte stoffene.


- Ikke kriminelle
Calderons plan innebærer at besittelse av opp til 2 gram marihuana eller opium, en halv gram kokain, 50 milligram heroin, eller 40 milligram metaamfetamin ikke skal være straffbart, melder Reuters.

Samtidig skal også doplangere få muligheten til å stille for en lokal rett, framfor føderal som er praksis per i dag.


Calderon fremmet dette forslaget for Regjeringen i går, torsdag. Det forventes at det vil møte stor motstand i det konservative Mexico.

Men presidentens forslag blir også støttet. Lederen for Senatets justiskomité, Alejandro Gonzalez er en av dem som er positive.

- Vi ønsker ikke å behandle avhengige som kriminelle, men heller som syke personer, og gi dem psykisk og medisinsk behandling, sier han.


Korrupt

Ifølge Nettavisen kan så mange som halvparten av alle politimenn i Mexico være på lønningslista til narkoindustrien.

LEGALISERES: Mexicos president går nå inn for å legalisere kokain, amfetamin, metaamfetamin, opium og marijuhana. Foto: JON EEG/SCANPIX
LEGALISERES: Mexicos president går nå inn for å legalisere kokain, amfetamin, metaamfetamin, opium og marijuhana. Foto: JON EEG/SCANPIX Vis mer


Iet forsøk på å redusere denne korrupsjonen, anmodet president Calderon nylig Senatet om å gjøre drastiske tiltak innad i politiet.

Han mener dårlig opplæring og koordinasjon mellom forskjellige politistyrker hindrer bekjempelsen av volden og kriminaliteten tilknyttet narkoindustrien.

Volden tilknyttet narkotikaindustrien i Mexico koster over 3000 menneskeliv årlig.

Vil legalisere kokain og heroin
FRIGJØR RESSURSER: Mexicos president Felipe Calderon ønsker å legalisere bruk av blant annet kokain og heroin i et forsøk på å frigjøre andre politiressurser.