Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil legge ned 120 postkontorer

650 kan miste jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I morgen vil regjeringen foreslå å legge ned 120 postkontorer, melder nrk.no.

Regjeringen vil legge frem en stortingsmelding om Posten Norge AS. Der blir det foreslått at 40 prosent av landets postkontorer legges ned. Dette kan føre til at inntil 650 Posten-ansatte kan miste jobben, ifølge nrk.no.

Samferdselsdepartementet er foreløpig tause om saken:

- Ingen kommentar, sier informasjonssjef Ivar Torvik til Dagbladet.no.

Vil du avkrefte nyheten?

- Jeg har ingen kommentar til den saken nå overhodet, sier han.

- For de ansatte i Posten vil dette bli dramatisk. Dersom dette er riktig er det mange hundre postansatte som i så fall får beskjed om at arbeidsplassene deres legges ned, sier leder i Norsk post- og kommunikasjonsforbund, Postkom, Odd Christian Øverland, til nrk.no.

Pressesjef Kjell S. Rakkenes er ikke kjent med innholdet i Stortingsmeldingen.

- Vi har forstått at meldingen legges fram i morgen. Det er klart det vil påvirke oss, men vi kan ikke kommentere noe vi ikke har sett. Vi får se på innholdet først, sier han til Dagbladet.no.

FINS IKKE LENGRE: Dette postkontoret er allerede lagt ned. Nå kan flere komme til å følge etter. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet
FINS IKKE LENGRE: Dette postkontoret er allerede lagt ned. Nå kan flere komme til å følge etter. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet Vis mer

I dag er det 300 postkontorer igjen. For åtte år siden var det 900 postkontorer rundt om i landet. I dag er disse erstattet med konseptet Post-i-butikk hvor kundene kan hente og sende post samtidig som de gjør innkjøp.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media