Vil legge ned 200 lensmannskontorer

- Legg ned halvparten av landets politikontorer. Det radikale forslaget kommer fra forbundsleder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannessen sier til Aftenposten at frustrasjonen over politiets pengemangel og politikernes detaljstyring av politireformen snart når kokepunktet blant vanlige politifolk. Han er selv frustrert over misforholdet mellom politikernes ønske om mange enheter og bevilgningene som gis.

På landsmøtet i september vil han legge frem tre forslag for sine rundt 10 000 medlemmer:

Si åpent at politiet må senke ambisjonsnivået i kriminalitetsbekjempelsen, løse budsjettproblemet ved å la stillinger stå ubesatt eller halvere antall politienheter i landet.

- Hvis vi skal organisere norsk politi med dagens ressurser mener jeg den siste løsningen er den beste. Ved å legge ned enheter vil vi frigjøre kapital fra husleie til aktivt politiarbeid. Da ville vi fått den beste polititjenesten med de pengene vi har, sier Johannessen.

Lensmanns- og politilederlaget har tidligere sagt at de ikke ønsker en slik omlegging av polititjenesten.

Det er i dag rundt 400 politienheter i Norge med stort og smått. 70 av disse er politistasjoner, resten er lensmannskontorer. Det er de minste enhetene Johannessen ønsker å legge ned.

<B>FRUSTRASJON: Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund, uttrykker frustrasjon over politikernes måte å takle politireformen.