Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil legge ned Flyktningerådet

Generalsekretær Halle Jørn Hanssen i Norsk Folkehjelp mener at Flyktningerådet bør legges ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram til 13. mars 1997 var Flyktningerådet et nettverksorgan for et stort antall norske organisasjoner.

Sterk uenighet

- Så besluttet man etter sterk uenighet å omdanne Flyktningerådet til en privat humanitær stiftelse. Jeg har en kritisk og reservert innstilling til at offentlig norsk langsiktig humanitær bistand skal kanaliseres gjennom private stiftelser, sier Halle Jørn Hanssen til Dagens Næringsliv.

Han mener Flyktningerådet bør nedlegges på et prinsipielt grunnlag.

Mangler medlemsmasse

- De mangler en medlemsmasse å tufte sitt arbeid på. Norsk Folkehjelp har sitt utspring fra arbeiderbevegelsen og vi i ledelsen står ansvarlig overfor våre medlemmer. Medlemmene gir oss også en politisk og moralsk kommunikasjon. Denne prosessen fører til en stadig mer engasjert medlemsorganisasjon som holder toppledelsen i ørene, sier Halle Jørn Hanssen.

Han mener at ting lettere kan gå galt i en stiftelse, fordi man mangler korrektiver som en kontrollkomité, et landsstyre og en medlemsvalgt ledelse gir.

Overlapping

- Prosjektene til Flyktningerådet er i mange sammenhenger en overlapping av det arbeidet Røde Kors, Redd Barna, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp og andre gjør, sier Hanssen til Dagens Næringsliv.

Generalsekretær Ola H. Metliaas i Flyktningerådet er enig i at rådet bør skaffe seg en bedre plattform, men han er uenig i en nedleggelse.

Flyktningerådet hadde i fjor et underskudd på 17,3 millioner kroner. Ifølge avisen skyldes dette først og fremst tap på feilslåtte forretningsprosjekter.